NL FR

Bekijk onze venue website

Wilt u meer info over AFRIKAPALEIS?

Bekijk onze venue website

AFRIKAPALEIS


Het Afrikapaleis van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, is een uitzonderlijke locatie, gemakkelijk te bereiken en eveneens gelegen midden in de rustige, groene omgeving van Tervuren. De huidige feestzaal is de oorspronkelijk feestzaal uit het authentieke paleis uit de negentiende eeuw. Hier vinden diners tot 300 personen en cocktails tot 600 personen plaats.

Het Afrikapaleis, voormalig Koloniënpaleis, was al vele malen de gast voor onvergetelijke huwelijksfeesten. Tevens is deze unieke locatie uitermate geschikt om prachtige themafeesten te houden, waarbij animaties en catering in elkaar overvloeien en wij uw gasten steeds weer terugbrengen in het door u gekozen thema.

De feestzaal maakt deel uit van het historische paleis waar het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika tevens huisvest.  Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika is ontstaan uit de Wereldtentoonstelling van 1897.

Om de interesse in België aan te wakkeren voor zijn Congo Vrijstaat organiseert Leopold II, in het kader van dit grootse evenement, een Congo-tentoonstelling in het Koloniënpaleis te Tervuren.  Het enorme succes leidt tot de oprichting van het eerste Congo Museum in 1898.  Van in het begin krijgt deze instelling een wetenschappelijke opdracht. Door de snelle uitbreiding van de collecties wordt een groter gebouw noodzakelijk. In 1910 huldigt Albert I het huidige museum in. Het is pas in 1960, na de Congolese onafhankelijkheid, dat het museum zijn huidige naam krijgt.

© 2023 - Huis Van Dijck·Privacy·Webdesign - Mathieu Delporte